Överraska mamma på Morsdag med en Kielkryssning

Morsdag närmar sig med stormsteg, söndag 26 maj firas dagen detta år och det är en dag att fira och visa uppskattning för våra mammor. Många överraskar sin mamma med fina presenter eller bjuder på en god middag. Men vad är egentligen bättre än en kryssning till Kiel med hela familjen? Där kan ni skapa fler minnen och uppleva en Morsdag alla kommer minnas och uppskatta, allra mest mammsen.Fakta om staden Kiel

Kiel är huvudstad i den nordtyska delstaten Schleswig-Holstein, har en befolkning på 246 306 invånare (2016) och är traditionellt sätt en marin- och universitetsstad. Kiels hamn har stor betydelse som för trafiken som går till och från Skandinavien och är en av de viktigaste i Östersjöområdet. Staden som historiskt sett anses vara en vikingastad ligger i den 17 kilometer långa Kielfjorden som sedan sträcker ut sig till Kielbukten.

Sevärdheter och aktiviteter

I Kiel finns många saker att göra och sevärdheter för familjen att utforska. Tycker mamma om att shoppa? Här finns en gigantisk stormarknad vid namn Citti-Markt, denna marknad har över 80 000 produkter på en stor yta av 12 500 kvadratmeter. Det erbjuds provsmakning varje dag på olika produkter inom fisk, chark, ost, frukt och grönt och dessutom över 2 000 sorters vin och öl. Som om inte det var nog finns också stormarknaden Citti-park där det finns 20 specialbutiker som H&M, Intersport, Media Markt och flera kaféer och restauranger.

Staden erbjuder mycket trevlig mat och dryck som exempelvis Rådhuskällaren, de serverar god öl och lokala typiska rätter. Ett tips är också att besöka Bar 8 som är beläget i Hotel Atlantic, där finns en panoramavy över staden. Kiel är känd för att bland annat producera god öl så varför inte ett besök på före detta klosterbryggeriet Kieler Brauerei? Där serveras egenproducerad mörk öl tillsammans med den bästa tyska husmanskosten. Det erbjuds också smakprovning, rundvisningar och möjlighet till ett ölbryggardiplom.

Det finns också ett spännande zoo i Kiel – djurparken Gettorf. Där kan ni stöta på apor, lemurer eller andra exotiska arter. Palmer och kaktusar i tropikhuset ger en känsla av att vara i djungeln och i fågelhallen finns kronduvor, kakaduor och näshornsfåglar. Kiel är fylld av saker att göra och är en avslappnad sjöfartsstad med många sevärdheter, exempelvis kyrkan Nikolaikirche som finns i centrum och Kiels kloster som har ett mysigt kafé om stadens historia. En Kielkryssning är ett tips på en morsdagspresent som mamma kommer minnas för alltid och det är dessutom en present till mamma som hela familjen kan njuta av, så tveka inte – boka en Kielkryssning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.