Bordershop Kiel

Bordershop Kiel cittiparkHandla på bordershop i Kiel

Vill du göra den klassiska resan ner till Kiel i Tyskland för att uppleva bordershopping? Att handla på bordershop i Kiel är det tusentals svenskar som gör och det anländer människor året runt till staden via bil och båt. Du kan enkelt ta dig hit via en färja från Sverige. Du väljer själv om du vill ta din egna bil, boka en klassisk bussresa eller bara promenera ombord och istället ta bussen i Tyskland till närmsta affär.

Väl framme i Kiel finns det affärer med riktigt bra utbud av alkohol till låga priser. Vill du handla mer än bara vin och sprit finns det dessutom grym shopping i Kiel med ett stort utbud av klädaffärer. Med hjälp av bordershopping sparar du pengar på alkohol samtidigt som du får en rolig utflykt tillsammans med familj eller vänner. 

Detta kan du handla på bordershop i Kiel

bordershop alkoholI Kiel finns det ett stort utbud av alkoholhaltiga drycker att handla och dessa är den främsta anledningen till att handla på bordershop i Kiel. Sedan 2004 finns det inte längre någon kvot för hur mycket alkohol du får föra in i Sverige. Istället får du handla så mycket dricka som du vill, så länge som du handlar för eget bruk.

Det vanligaste att handla på bordershop i Kiel är öl, vin och sprit. De bordershops som finns i staden är medvetna om vad svenskar vill köpa och erbjuder därför ett bra utbud av dessa drycker, dessutom till konkurrenskraftiga priser. Något annat som är populärt att handla på bordershops är godis och de flesta bordershops säljer även stora förpackningar med godis till riktigt bra priser.

Här kan du bordershoppa i Kiel

När du anländer till Kiel finns det många affärer du kan bordershoppa i. Du väljer själv affär utefter vad det är du vill handla. Några av de populäraste affärerna att handla i är Lidl, Aldi och CITTI. I dessa affärer finner du riktigt bra priser på alkohol såsom vin, öl och sprit samt mycket mer.

Citti Kiel bordershop
Lidl bordershop Kiel
aldi bordershop Kiel

 

CITTI är en blandning av en stormarknad och en bordershop och de har ett enormt utbud av all den alkohol du kan tänkas vilja köpa. Hit kommer många som vill bordershoppa snabbt och smidigt. Hos CITTI kan du dessutom slippa att betala panten på den öl du köper, allt du behöver göra är att handla med exportdeklaration. För att handla med exportdeklaration måste du skriva ut och fylla i den blankett som finns på CITTI:s hemsida, detta gör du redan innan du åker ner till Tyskland. Ett hett tips för svenska kunder som vill få extra låga priser alltså. Nära CITTI hittar du både Aldi och Lidl som båda har många butiker runt om i Kiel med låga priser. 

Om du vill handla annat än alkohol, då har du också kommit rätt, dock får du då ta dig in till centrala Kiel om du vill hitta lite mera. Inne i Kiels centrum finns nämligen en av de bästa shoppinggatorna i hela Tyskland. Denna långa shoppinggata kallas för Holstenstraße och här finns ett stort utbud av butiker.

Se bästa pris på Stena Line här

Bästa tiden att shoppa i Kiel

Om du vill handla på bordershop i Kiel är det bra att veta att det inte finns någon tid på året som är bättre eller sämre för ändamålet. Kiel har precis som Sverige bättre väder på sommaren än på vintern, men den handel som pågår vid gränsen är konstant oavsett vilken tid på året det är. Du kan därför planera att åka den månad som passar dig bäst.

Om du ska arrangera en stor fest, ett bröllop eller någon annan händelse som kräver stora mängder alkohol är det ett perfekt tillfälle att ta dig till Kiel. Du behöver alltså inte boka in en resa långt i förväg utan kan åka till Kiel när det passar bäst.

Om du vill passa på att utforska Kiel efter att du har bordershoppat kan det dock vara skönast att åka under vår- eller sommarmånaderna. Då skiner solen och staden blir extra fin att promenera omkring i. Varför inte då passa på att kika på sevärdheter eller besöka den långa shoppinggatan Holstenstraße innan du tar båten tillbaka till Göteborg igen.

Varför svenskar älskar att bordershoppa

Att svenskar älskar att bordershoppa i Tyskland är ingen nyhet. Att packa bilen full med de närmaste vännerna och en matsäck för att köra ner till Tyskland och handla alkohol är något som pågått under många år. Varför kommer det sig då egentligen att folk älskar att handla vid den tyska gränsen.

Det beror givetvis på att den tyska alkoholskatten är så pass mycket lägre än i Sverige. Trots att du får betala för både bensin och båt tjänar du helt enkelt på att handla alkohol i Tyskland. Dessutom får du en härlig dagsutflykt och en internationell känsla på köpet.

Att Tyskland har så låg skatt på sin alkohol beror på att de vill hålla en lägre skattenivå än Danmark, allt för att kunna locka till sig de danska kunderna. När Danmark sänkt sin alkoholskatt har alltså Tyskland sänkt ännu mer som ett svar på detta. Vilket såklart är bra för alla svenskar som vill kunna handla billigare alkohol än den som finns innanför de svenska gränserna.

Att det är så pass populärt att bordershoppa i just Kiel beror på att denna stad erbjuder en riktigt bra gränshandel med ett stort utbud av affärer som inriktar sig på allt från bordershopping till vanlig shopping.

Därför ska du ta färjan till Kiel

Att ta sig till Kiel är en enkel och snabb resa. Det vanligaste är att ta en av Stena Lines färjor och anlända tryggt och säkert. Med Stena Lines färja sparar du in den långa körsträckan och kan istället slappna av på båten medan kaptenen kör. Om du vill ta bilen på egen hand till Kiel är det en körsträcka på över 50 mil från Göteborg. Det tar lång tid att köra och kräver i princip en övernattning på hotell innan du kör hem igen.

Stena line bordershop

Om du istället åker med Stena Line går du ombord på färjan i Göteborg. Denna tar dig sedan direkt till Kiel. Om du vill bordershoppa redan på färjan finns det en butik även här med billiga priser. Du bokar en hytt på båten så du kan sova gott under färden och komma fram riktigt utvilad. Båten avgår 18:45 och du är framme vid 09:15. Turen tar alltså 14,5 timme. Om du vill ta dig till en stor butik för att handla alkohol framme i Kiel tar du enkelt bussen från färjeterminalen till CITTI.

Att göra i Kiel