Familjekryssning – Sevärdheter och aktiviteter i Kiel

Kiel är en avslappnad sjöfartsstad som är ett populärt resmål för hela familjen. Staden erbjuder historiska sevärdheter som exempelvis kyrkan Nikolaikirche och Kiels kloster. Det finns även ett stort utbud av shopping både i form av stora varuhus med allt från kläder till viner och även billigare shopping i Bordershop. En familjekryssning till Kiel är ett utmärkt alternativ hela året, njut av den här trevliga staden med hela familjen!

Familjekryssning - St. Nikolai

 

 

Mest populära sevärdheter i Kiel

En av stadens mest kända sevärdheter är kyrkan Nikolaikirche eller St. Nikolai. Det här är stadens näst äldsta byggnad, efter Alter Markt. Kyrkan byggdes under 1200-talet och dedikerades till Saint Nicholas. Kyrkan förstördes nästan helt efter bombningarna under andra världskriget 22 maj 1944 men har sedan dess återuppbyggts och renoverats. Här finns vackra konstverk som exempelvis en dopfunt i brons från 1300-talet och en talarstol i trä från tidigt 1700-tal.

Något annat som är värt att besöka vid besök i Kiel är Kieler Kloster. Det är en historisk byggnad som finns i centrala Kiel och grundades under 1200-talet, kort efter att staden hade grundats. Sedan dess har klostret bland annat varit hem för det heliga sjukhuset under 1500-talet. Under 1600-talet blev klostret en grund för Kieluniversitetet men ett sekel senare ansågs byggnaden och lokalerna vara i för dåligt skick och skolan flyttade till ett närliggande slott istället. Den 13 december 1943 under andra världskriget blev majoriteten av klostret förstört på grund av två bombningar men har sedan dess återuppbyggts och erbjuder idag intressant historia och ett trevligt café.

Kiel, Stenaline 

Billig shopping i Kiel under familjekryssning

Om man är ute efter billig och storslagen shopping kommer Kiel garanterat leverera. Deras enorma stormarknad CITTI-Markt erbjuder över 80 000 produkter på en yta med 12 500 kvadratmeter. Här finns alla möjliga sorters produkter och bara att vandra mellan avdelningarna är trevligt. Det bjuds på provsmakning varje dag och du hittar allt mellan fisk, chark, ost, frukt och grönt och dessutom över 2 000 olika sorters vin och öl. Förutom stormarknaden finns också CITTI-Park som har olika specialbutiker med kända namn som H&M, Intersport och Media Markt bland annat.

 

Familjekryssning - citti park kiel - citti markt kiel

 

Familjekryssning – Mat och dryck att njuta av

Det erbjuds också mycket god mat och dryck i Kiel. På restaurangen Rådhuskällaren serverar de vanliga lokala rätter och öl, på mysiga Blockhouse serveras det istället kötträtter för den som hellre känner för det. På Hotel Atlantic finns också en populär bar som heter Bar 8 och har utsikt med panoramavy över staden. För den som är sugen på en avslappnande fikapaus finns många caféer som erbjuder hembakat, exempelvis Café Hilda.

 

Familjekryssning - Kieler Brauerei

 

För den som uppskattar god öl är verkligen Kieler Brauerei att rekommendera. Detta är ett före detta klosterbryggeri som har gamla anor. Sin egna mörka öl bryggs fortfarande och serveras på bryggeri med den bästa tyska husmanskosten. Här går det att boka en rundvisning och smakprovning och dessutom erbjuds möjlighet till diplom i ölbryggeri.

 

Familjekryssning - Kieler Brauerei

 


Aktiviteter i Kiel för hela familjen

I Kiel finns det aktiviteter som hela familjen kan njuta av. Ett besök på djurparken Gettorf brukar vara roligt för alla åldrar i familjen. Här finns apor, lemurer och andra exotiska arter. I tropikhuset finns det både kaktusar och palmer och i fågelhallen finns olika fåglar från hela världen. I närheten av staden finns också Miniatur Wunderland, som erbjuder upplevelser framförallt för de allra minsta. Här finns världens största modelljärnväg som är spännande att besöka.

För den som är intresserad av en lugn dag på golfbanan finns Golf- und Landclub Gut Uhlenhorst som ligger utanför Kiel. De har golfbanor som är öppna året om och erbjuder en naturskön miljö som har havsutsikt och ett klubbhus.

Familjekryssning

Från Göteborg finns ett speciellt paket för familjekryssning till Kiel. Ni får 2 nätter ombord på färjan, samt en heldag i tyska Kiel till specialpris.

Se uppdaterade priser på familjepaket Kiel här!

Mer läsning finns under vår sida Göteborg Kiel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.