Roadtrip i Europa med Stena Line 2021

Känner du att det äntligen är dags att boka in en resa under sommaren eller hösten? Då kan vi säga såhär; det är du inte ensam om! Det är väldigt många som just nu känner att det var väldigt länge sedan som man hade så stort behov av att bara få komma iväg, att se nya platser och hitta på saker. Om du vill maxa resan och checka av så många stopp som möjligt finns det inte så mycket som passar bättre än att genomföra en roadtrip.

När du åker på en roadtrip har du nämligen möjlighet att helt på egen hand styra och ställa vart du vill åka, hur du vill åka och när du vill stanna på de olika platserna du planerat att besöka. För att denna trip ska bli lika bra som du tänkt krävs det dock inte att du reser till andra sidan världen – utan en roadtrip genom Europa kan vara minst lika rolig!

Bästa sättet att åka på roadtrip genom Europa

I och med den rådande situation vi befinner oss i just nu är bristen på resor, socialt umgänge och nya upptäckter ett faktum. Samtidigt finns det mycket som talar för att situationen blir bättre och bättre, där man till följd släpper på restriktioner, begränsningar och krav på omgivningens beteende.

Det innebär alltså att du som drömmer dig bort om att åka på en upptäcktsresa av rang har goda möjligheter att genomföra den med start från idag. Värt att tänka på är dock att pandemin fortfarande är ett faktum. Därmed är det viktigt att du som resenär fortfarande förhåller dig till de regleringar och restriktioner som råder, och de i alla länder du ska besöka.

roadtrip europa

Res säkert med bil

Ett väldigt bra resealternativ för dig som vill åka på roadtrip genom Europa är att packa bilen för att sen bila till alla länder du vill besöka. Detta är både smidigt, bekvämt och tryggt, för trots att det innebär att du behöver spendera en hel del tid i bilen slipper du utsätta dig och ditt resesällskap för andra möjliga risker som tåg-, buss- och flygresor kan innebära.

Om du istället reser med bilen kan du själv ta dig runt till att dina planerade stopp, utan att behöva beblanda dig med eller vistas på platser med många människor. Med bilen är det också du själv som avgör exakt när och var du vill stanna, samt exakt hur du vill genomföra rutten genom Europa.

 

Smidig framkomst med färjan

Något som däremot kan vara lite av en svårighet när man reser med bil, inte minst genom Europa, är att det inte alltid finns vägar som förbinder de olika länderna med varandra. Visar det sig att du hamnar i en sådan situation längs vägen finns det däremot ofta en väldigt smidig lösning – att ta sig över vattnet med färja.

Stena Line är ett riktigt bra exempel på en sådan färja som erbjuder dig att på ett smidigt, bekvämt och tryggt sätt ta sig från ett land till ett annat. När du reser med bilen på färjan på detta sätt minskar du smittorisken avsevärt samtidigt som du bibehåller dina möjligheter om att efter avstigning köra runt precis på det sätt du önskar. Säkerheten ombord är otroligt god och det finns alla möjligheter för dig att resa både behagligt och tryggt.

Bila genom Europa med hjälp av Stena Line

I och med att Stena Line är en så pass väletablerad färja kan du med dom boka in dig på kryssningsresor i princip oavsett var i Europa du befinner dig. Om du, precis som vi, planerat att påbörja din roadtrip med start i Sverige – och gärna slipper bila genom Danmark och åka över broar – kan du exempelvis åka med Stena Line från Göteborg och komma direkt till Kiel.

Kiel – en perfekt utgångspunkt för resan nedåt

Väl i Kiel kan du välja att fylla på alkholförådet från den billiga bordershopen innan du sen utforskar staden eller väljer att tuffa vidare ner genom Tyskland eller de omkringliggande länderna. Kiel är en riktigt bra utgångspunkt för roadtripen oavsett till vilka länder du planerat att bila i Europa.

kielpark

Tips för att få den bästa resan genom Europa

Att bila genom Europa är utan tvekan något vi anser att alla borde göra åtminstone en gång i livet. Det finns så otroligt många fördelar med att köra på egen hand, inte minst under dessa rådande tider där det fortfarande är viktigt att du både för din egen och andras skull gör så gott du kan för att hålla avstånd.

För att trippen ska bli så bra som möjligt kan det dock vara bra att planera lite mer än att du ska ta bilen ner och köra på egen hand genom Europa. Nedan ger vi dig våra bästa tips på saker att göra för att maximera din Europa- roadtrip 2021!

Se till att planera olika stopp längs vägen

Självklart ska din Europa- trip inte bara innebära att du tar dig från Göteborg och över till Kiel med kryssning. Utan i Europa finns det otroligt många stopp att planera in såväl som göra längs vägen. Det finns även en uppsjö av riktigt bra vägar du kan ta sig fram på och mängder av boenden att boka in. Se till att ha några hållpunkter längs vägen som styr din resa.

Olika årstider kallar för olika resmål

Värt att räkna in i planeringen och kartläggningen om vilka länder ni ska besöka och vad ni ska göra är att olika årstider kallar för olika saker. Beroende på om ni åker under vinter, våren, sommaren eller hösten kan olika resmål göra sig olika bra. Här bör ni utgå ifrån vad ni själv önskar göra – är det en skidtrip som lockar, eller föredrar ni sol, värme och bad?

Se över er budget

Inför resan kan det också vara bra att se över den budget ni har att röra er med. Därifrån kan ni sen på ett ungefär kalkurera hur länge ni har möjlighet att vara ute, hur ni kan bo, hur långt ni kan åka, vilka stopp, aktiviteter och sevärdheter som är prio, osv. Värt att räkna in är kostnaden för bilen, kryssningar, tullavgifter, broar, boenden och leverne varje dag.

Lycka till!

Förhoppningsvis kan denna artikel om att bila genom Europa vara hjälpsam då du och ditt sällskap känner för att dra iväg på en roadtrip under sommaren, hösten eller vintern 2021. Oavsett var, hur och när du vill åka kan vi i alla lägen tipsa dig om att boka in färjan från Sverige till Tyskland för att sen därifrån ta dig vidare neråt. Tänk på att pandemin återstår och att du som resenär därmed bör vara extra noggrann med att hålla avstånd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.