Göteborg Kiel

Vill du få ett skönt avbrott från vardagens stress så kan du enkelt ta en färja, Göteborg till Kiel. En kielkryssning är att utmärkt sätt att slappna av och få en minisemester. Du kan även kombinera detta med en billig shopping i Kiel.

Göteborg Kiel med Stena Line

Vill du åka båt från Göteborg till Kiel är det endast rederiet Stena Line som trafikerar den rutten. Det är för närvarande två av Stena Line’s färjor som trafikerar sträckan Göteborg Kiel, nämligen:

Stena Germanica

Denna färja är som ett flytande hotell med antingen standardhytter eller lyxigare panoramasvitern med jaccuzi eller terass. Det finns två restauranger, Taste och Metropolitan. Är det fint väder finns det ett soldäck med 180 platser. Detta är en riktigt lyxig färja från Göteborg till Kiel.

Stena Scandinavica

Stena Scandinavica är en annan färja till Kiel. Den är lika stor som Stena Germanica och tar lika mycket passagerare. Även här är möjligheterna till lyx och avkoppling stora.

Vad kan man göra i Kiel?

Har du åkt färja från Göteborg till Kiel kommer du fram utvilad och har fullt med energi för att utforska staden. Frågan är då vad man kan göra i Kiel?

Shopping i Kiel

Åk från Göteborg Kiel och upplev underbar shopping!
Holstenstraße i Kiel som är en av Tysklands längsta shoppinggator.

Vill du shoppa har du kommit rätt, Holstenstraße i Kiel är en av Tysklands längsta shoppinggator. Vidare är det mycket populärt för svenskar att handla alkohol i Tyskland dådet är väldigt billigt.

Sevärdheter

Kiels äldsta byggnad är en kyrka från 1200-talet (nikolaus kyrka) som är mycket sevärd.

Kiel har också ett mycket intressant marint utbud. Kommer man med färja från Göteborg till Kiel åker man in i en av stadens kända kajer. Några av dessa är Oslokajen och Sverigekajen.

Kieler woche är ett annat populärt event som sker sista veckan i juni varje år. Det är en kappsegling som sker på Kielfjorden i Kiel. Det är idag världens största segelsportshändelse.

Boka färja Göteborg Kiel

Vill du ta färjan från Göteborg till Kiel är det endast Stena Line som trafikerar. Du bokar väldigt enkelt via internet genom deras sida.