Kielveckan – Europas största seglingsevent

För den som tycker om segling och båtar är det här evenemanget ett måste! Det är en av världens största seglingsevent och Europas största. Kielveckan arrangeras varje år under sista veckan i juni och har allt en seglingsfantast kan drömma om! Det här evenemanget är inte bara för de som tycker om båtar och segling, det arrangeras tusentals andra händelser och har blivit en enorm folkfest i marinstaden.
Fakta om Kielveckan

Kielveckan (Kieler Woche) arrangerades första gången år 1882 som skeppmästarskap och har sedan dess utvecklats mycket och växt till en av världens största seglingsevent. Sista veckan i juni, i den tyska staden Kiel, varje år samlas över 3 miljoner besökare, runt 5 000 seglare och 2 000 båtar från hela världen för att njuta av sommaren. Det finns omkring 2 000 evenemang inom underhållning, industri, sport, kultur och segling. Självklart finns också tusentals tävlingar i olika kategorier som storlek på båten och antal besättningsmän. Båtrace avgår från Schilksee hamnen där det år 1972 anordnades seglingsevenemang för OS.

Event utanför vattnet

Tycker du inte om segling och båtar speciellt mycket? Ingen fara, det finns tusentals händelser även utanför vattnet. Det är lämpligt för både gamla som unga och det finns fullspäckat schema med över 300 konserter som anordnas på olika platser runt om i staden. Både internationella artister och nykomlingar får chansen att uppleva sin dröm att stå på scenen. För barnen finns det aktiviteter som att måla eller titta på den klassiska dockteatern Punch and Judy show.

Njut av smakupplevelser från över 30 olika länder som garanterat kommer vara något utöver det vanliga. En internationell ballongsegling som svävar förbi ovanför brukar ge en färgstark och vacker natt glöd på himlen. Näst sista dagen på Kielveckan anordnas en av de största skepp paraderna Windjammer, där deltar mer än 100 båtar och fartyg. Paraden är unik och spektakulär i sitt slag och för att avsluta den här sensationella veckan avfyras ett storslaget fyrverkeri.

Windjammer segel parad Kiel veckan

 

Resa till och från Kiel

Om du inte har en båt själv och kan segla till Kiel finns andra roliga alternativ. Kielkryssning har blivit ett populärt resmedel. Slappna av och njut av havsbrisen medans kryssningen tar dig till Kiel.

 

Stena Line är de enda som trafikerar den här vägen och har två båtar som kryssar mellan Göteborg och Kiel. Göteborgs hamn är Nordens största hamn och varje år reser ungefär 1.5 miljoner resenärer till och från staden med Stena Line. Över 1 000 passagerare får plats ombord Kielkryssningarna där det går att avnjuta god mat och avslappning för att vara utvilad vid ankomst i Kiel och seglingsveckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.