Boende

Hotell i KielBooking.com

På resan mot Kiel är det många som stannar till i Göteborg en natt. Inte minst de som åkt flera timmar för att komma till västkustens huvudstad och sedan kommer att åka med färjan tidigt dagen efter. Utbudet av billiga hotell i centrala Göteborg är stort och det är därmed lätt att spara en hel del på reskassan genom att välja något av dessa.

För de som vill spara ännu mer på reskassan kan vandrarhem rekommenderas. Det är inte svårt att hitta ett vandrarhem i Göteborg som kostar 200-300kr natten. Men standarden är då betydligt lägre än på hotell. Toalett och dusch delas då i korridor och någon frukost serveras inte. Dessutom är det sällan som det är bemanning på vandrarhem dygnet runt.

Ett av de billigare hotellen i staden är Kville Hotel.

Kville Hotel

Prisvärt

Kville Hotell ligger centralt på Hisingen och är ett mysigt hemtrevligt hotell bara ett stenkast från Götaälvsbron. Enligt flera hemsidor är detta ”Göteborgs billigaste hotell”. Priset är 750kr per natt och då ingår frukost. Om detta är stadens billigaste hotell är svårt att avgöra eftersom gränsen mellan hotell, B&B och Hostel är så hårfin att det blir svårt att jämföra de olika boendeformerna. Men att få hotellstandard för 750kr är absolut mycket billigt.

Centralt

Att gå in till centrum tar inte lång tid och den som hellre åker spårvagn behöver bara åka två hållplatser innan man är framme i centrala Göteborg. Nära inpå hotellet finns även restauranger, småbutiker och en del pubar. Någon restaurang finns inte på hotellet men med tanke på utbudet i närheten känns inte detta som någon stor nackdel för hotellet.

Rummen

Rummen är relativt enkla inredda. Det kan inte jämföras med de dyrare hotellen men samtidigt finns här vad man förväntar sig. Alla rummen har TV och en extrasäng kan beställas mot en mindre kostnad.

Boka hotell i GöteborgBooking.com