Julmarknad i Kiel

Nu har julmarknaderna i Tyskland dragit igång för fullt.

Tyskland är världsledande när det kommer till julmarknader. Berlin är julmarknadernas huvudstad, eftersom här finns fler marknader än någon ­annanstans, totalt över sextio stycken. Men varje tysk stad har magiska julmarknader.

Vi ska titta lite närmare på julmarknader i Kiel i detta inlägget. I Kiel har du möjlighet att upptäcka din personliga favoritmarknad på ett litet område, där du kan promenera till fots genom Kiels centrum och uppleva julen på fyra äkta tyska julmarknader.

Här hittar du traditionella julklappar, måltider och bakverk, samt en mängd olika hantverk. På kryssningsfartygets terminal Ostseekai inbjuder Stadtwerke Eisfestival dig att åka skridsko och prova på bayersk curling på 700 m² isbana med panoramautsikt över fjorden och hamnen vid Tysklands mest maritima vinterevenemang.Datum för Kiel julmarknad

Närmare bestämt varar julmarknaderna i Kiel från från 26 november till 23 december.
Se detta spektakulära klipp från 2016

 

Vart i Kiel hittar du julmarknaderna?

Rathausplatz

The new Kiel Christmas Village har den spektakulära flygande Kilian. De mysiga stugorna framkallar charmen på ett färgstarkt torg. Här hittar ni fler än 500 julgranar på 3000 kvm.

Öppettider:
söndag till torsdag: 11.00 till 21.00
fredag ​​och lördag: 11.00 till 10.00

Holstenstraße

Den traditionella julmarknaden på Holstenplatz lockar besökare med en helt ny byggnad och är en inbjudande plats att promenera runt i och stanna kvar på. Området är atmosfäriskt upplyst av ett bra ljuskoncept och är ett perfekt val för shopping eller för att koppla av. Denna julmarknaden har funnits ända sedan 1973.

Det finns möjlighet att njuta av den festliga atmosfären utan förfrysa, eftersom det finns ett nytt café som erbjuder läckra rätter samt varma drycker.

Här finner ni en balanserad blandning av noggrant utvald gastronomi, samt en mängd olika hantverksprodukter och julklappar.

Öppettider:
Måndag till Söndag: 10:00
till 9:00 pm 23.12: till 21:00

Asmus-Bremer-Platz

I centrum mellan julmarknaderna skiner Asmus-Bremer-Platz och presenterar fler julstånd än någonsin.

Ny attraktion är en 12,50 m lång julpyramid som är fyra våningar. Blickfångaren från Ertsberget med sina änglar, Kristusbarnet och Epifanien ger Asmus-Bremer-Platz ny karisma.

Här finner ni varierande gastronomi, samt sittplatser som inbjuder att stanna kvar.

Öppettider:
Måndag till Söndag: 10.00 till 9.00 eller 22.00
23.12: till 21.00

Alte Markt

Upplev julmarknaden vid St. Nikolai-kyrkan i Kiels historiska centrum Alte Markt, kombinerat med alpininfluerad feststämning. Traditionella julstugor, samt matlagning väntar dig i en mysig och rustik atmosfär på Alter Markt.

Alpenglow för alla
DJ Gary ser till att varje vecka från onsdag till lördag från kl. 19.00 till 21.00 bjuder på magisk stämning.

Jultomten kommer på besök
St Nicholas klättrar traditionellt ner 70 meter från tornet av St Nikolai kyrkan den 6 december klockan 16:00 och kommer dela ut godis till förvånade barn och deras föräldrar.

Öppettider:
Måndag till Lördag: 10:00 – 20:00.
Söndag: 11:00 – 20:00.

På kartan ser ni julmarknaderna i Kiel

 Tips! Läs även artikeln om nyårskryssning

2 kommentarer Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.