Vinterresa till Alperna 2020 – Göteborg – Kiel – 3 bästa destinationerna i Alperna

Nu stundar snart spännande tider för alla barn och unga, då februarilovet är på ingång. Tyvärr finns det ingen garanti för att det finns någon snö i Sverige längre. Dock är det många svenska familjer som funderar på att ge sig ut och resa under denna tid. Just då kan en resa till Alperna vara något som lockar. Här handlar det då om spännande vinterlekar, härliga snöklädda skidbackar och underbara kvällar på restauranger och serveringar. Många tar bilen på denna resa, vilket då gör det perfekt att ta vägen över vattnet med rutten Göteborg-Kiel. Helt enkelt ytterligare en härlig upplevelse innan skidturerna börjar.

Färjan mellan Göteborg – Kiel

Här tar du familjen i bilen ned till södra Sverige och Göteborg. Där träffar du sedan på hamnen och rederiet Stena Line som säkert tar dig över vattnet mellan Göteborg – Kiel alla 7 dagar i veckan. Här gäller det dock att vara framme och boka i tid, då det är många med samma idéer under denna lediga tid för hela familjen.

Hytt är obligatorisk på kielbåten, men det spelar ingen roll vilken bil du har eller om det hänger en husvagn efter. Alla resenärer och fordon är välkomna på Stena Lines färjor. Ett cirkapris för 2 vuxna i en hytt ligger något under 1 000 kronor per person, men kan stiga något. För flera personer i bilen tillkommer en avgift på cirka 400 per person, samt att barn åker för halva priset på färjan.

 Under hela januari 2020 kan du ta färjan till Kiel för halva priset. Klicka på knappen ovan för att se mera om detta.

När du väl kommit över vattnet och anlänt i Kiel, är det sedan dags att sätta sig i bilen igen och fara vidare till Alperna och din slutgiltiga destination. Här är då frågan vilket vinterparadis du har valt att ta familjens semester i. Ja, eller så reser du ensam eller på tu man hand med din käraste. Vad som helst går bra, då alla får en trevlig upplevelse på de flesta populära vinterorter i Alperna.

Tre bästa destinationerna för resa till Alperna

Alperna är ett långt paradis av snöklädda toppar och härliga skidbackar. Faktum är att de sträcker sig över hela fyra länder dit det verkligen är värt att resa. Detta är Österrike, Frankrike, Tyskland och Italien. Här kommer vi dock enbart att ta upp tre av dessa.

ischgl alperna

Destination Alperna – Serre Chevalier, Frankrike

Här kommer du till en fantastisk skidanläggning belägen 1 330 meter över havet med hela 63 liftar. Helt enkelt ett rent paradis där du känner känslan av Medelhavet på mycket nära avstånd. Detta är också en mycket behaglig plats med varma temperaturer, där du kommer att kunna åka skidor utan mössa. Du tar dig också enkelt över till italienska Sestriere där du finner ännu mera att utforska.

Med vettiga priser och komfortabla hotell så blir Serre Chevalier en klar favorit för många svenskar under februarilovet.

Destination Alperna – Cortina d´Ampezzo, Italien

Ja, vem vill inte åka i den välkända svarta pisten, där James Bond en gång glänste på slalomskidorna? Kanske är det dock inte enbart för det som många finner sitt skidparadis i Alperna i Cortina d´Ampezzo, utan här erbjuds det verkligen hög kvalitet och du har bara några timmars resa till den underbara italienska staden Venedig.

När det gäller skidbackar och pister, så ingår detta område i något som kallas för Dolomiti Superski, där det finns hela 450 liftar. När du befinner dig i Cortina finner du 37 liftar på en höjd av 1 700 meter närmare molnen.

Destination Alperna – Garmisch-Partenkirchen, Tyskland

Mycket tyskare än så här blir det inte när det gäller en av de tyska platserna i Alperna. Denna mycket välkända skidort här vi svenska länt till ända sedan Ingemar Stenmark for fram på toppen av sin karriär. Denna undersköna plats ligger bara ett stenkast, söder om den tyska öl-staden München och på en höjd av 1 350 meter över havet har du en bedårande utsikt.

Är du sedan den som gillar god mat, lyxiga hotell och fantastisk skidåkning? Ja, då är du rätt person på rätt plats. Tveka heller inte att besöka den närliggande skidorten Zugspitze, och totalt få tillgång till 26 olika pister.

Bästa hotellen hittar ni hos Hotels Combined

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.